Gratis aangepaste leesboeken in luisterformaat | Eureka ADIBib

‘Ik heb net de eerste Harry Potter uitgelezen. Of beter: uitgeluisterd. Door Daisy-boeken, kan ik lezen wat mijn vriendinnen ook lezen. Ik vond het een geweldig boek.’
Hanne (12)

Luisterpunt

ADIBib heeft alleen schoolboeken. Voor leesboeken kan je terecht bij Luisterpunt. Dat is de Vlaamse openbare bibliotheek voor kinderen en volwassenen met een leesbeperking.

Luisterpunt maakt Daisy*-luisterboeken: vrijwilligers lezen het boek in. Jij krijgt het op cd-rom. Met een Daisy-speler of de gratis Daisy-software kan je heel gemakkelijk het boek (trager) laten voorlezen zonder stemvervorming. Je kan door het boek bladeren, stukken opnieuw beluisteren, vooruit lezen … alles wat bij een gedrukt leesboek ook kan.

*Daisy staat voor Digital Accessible Information System. Dat is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor mensen met een leesbeperking.

Iederéén kan lezen

De ene leest met z’n oren, de andere met z’n vingers, maar iedereen kan lezen! Ook kinderen met een leesbeperking. Luisterpunt heeft ongeveer 5 000 kinder- en jeugdboeken in Daisy-vorm: voorgelezen door vrijwilligers of schrijvers zélf. Spannende verhalen of knotsgekken avonturen, meisjesboeken of informatieve reeksen… het is er allemaal.

Je kan volledig gratis lid worden van de Luisterpunt- bibliotheek. Je kiest je boek(en) op de website en Luisterpunt stuurt ze in een aangepaste verpakking naar jou thuis. Als je de boeken hebt gelezen, stuur je ze gewoon in dezelfde verpakking terug. Zonder postzegel! Je mag de Daisy-boeken 4 weken bijhouden.

Wil je liever Daisy-boeken lenen in de bib bij jou in de buurt? Dat kan ook. Ongeveer 4 op 5 gewone bibliotheken lenen Daisy-boeken uit. Je vindt de lijst op de Luisterpunt-site.