ADIBib voor hoger onderwijs

ADIBib voor hoger onderwijs

Ga je naar het hoger onderwijs?

ADIBib is ook beschikbaar voor studenten uit het hoger onderwijs. Het traject voor deze studenten loopt echter anders dan voor de leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs. Alleen een studiebegeleider van een instelling hoger onderwijs kan ADIBoeken aanvragen en bestellen. Je kan dit als student of als ouder niet zelf doen.

Wat zijn de stappen die je als student moet nemen om ADIBoeken te gebruiken?

Je meldt je zo snel mogelijk aan bij de studiebegeleider/monitoraat samen met je attest.

Je bezorgt de studiebegeleider de lijst met titels die je nodig hebt én het bewijs dat je deze boeken ook effectief hebt aangekocht.

Let op: heel wat publicaties zijn eveneens beschikbaar in een digitale aankoopversie. ADIBib doet enkel omzettingen voor publicaties waarvoor geen digitaal toegankelijk formaat van een uitgeverij bestaat. Zoek dit zeker eerst op voordat je een gedrukte versie aankoopt.

Wat doet de studiebegeleider hoger onderwijs?

De studiebegeleider registreert zich op de ADIBib website en vinkt aan dat hij/zij in het hoger onderwijs werkt. Wij kijken dit na vooraleer wij de studiebegeleider toegang geven tot de catalogus hoger onderwijs.

De studiebegeleider vraagt aan de student het aankoopbewijs van de gedrukte versie en controleert het attest. Hij/zij plaatst de bestelling op naam van de student en doet ook de aanvragen.

Voor volgende uitgeverijen kan je bij ons een boek voor hoger onderwijs aanvragen:
Academia Press, Acco, Ambo Anthos, Averbode, Boom Lemma, Boom Hoge School, Bohn Stafleu van Loghum, Campinia Media, CEGO Publishers, Coutinho, Die Keure, Didier Hatier, Elsevier, Garant/Maklu, Hachette, Intersentia, Intertaal, Knops publishing, KSA, Lannoo, Larcier, L&M Books/Single uitgeverijen, Licap, Oxford, Olympus, Pearson BeNeLux, Pearson UK, Pearson USA, Pelckmans pro, Plantyn, Prometheus, Polis, Standaarduitgeverij/Davidsfonds, Universa, Valiz, Van Gorcum, Van In, Vanden Broele, Vantilt, Vlajo, VSKO, Wolf Legal Publishers, Zwijsen, OWLpress, Fincover, Universitas. 

Volgende uitgeverijen wensen de bestanden zelf aan de aanvrager te voorzien:

Best Seminars, Noordhoff (e-books beschikbaar), Menno Schoone (e-books beschikbaar), Wolters Kluwer,
Je kan voor de digitale bestanden terecht bij de uitgeverij zelf en in hun webshop.