ADIBib voor hoger onderwijs

ADIBib voor hoger onderwijs

Ga je naar het hoger onderwijs?

ADIBib is ook beschikbaar voor studenten uit het hoger onderwijs. Het traject voor deze studenten loopt echter anders dan voor de leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs. Alleen een studiebegeleider van een instelling hoger onderwijs kan ADIBoeken aanvragen en bestellen. Je kan dit als student of als ouder niet zelf doen.

Wat zijn de stappen die je als student moet nemen om ADIBoeken te gebruiken?

Je meldt je zo snel mogelijk aan bij de studiebegeleider/monitoraat samen met je attest.

Je bezorgt de studiebegeleider de lijst met titels die je nodig hebt én het bewijs dat je deze boeken ook effectief hebt aangekocht.

Let op: heel wat publicaties zijn eveneens beschikbaar in een digitale aankoopversie. ADIBib doet enkel omzettingen voor publicaties waarvoor geen digitaal toegankelijk formaat van een uitgeverij bestaat. Zoek dit zeker eerst op voordat je een gedrukte versie aankoopt.

Wat doet de studiebegeleider hoger onderwijs?

De studiebegeleider registreert zich op de ADIBib website en vinkt aan dat hij/zij in het hoger onderwijs werkt. Wij kijken dit na vooraleer wij de studiebegeleider toegang geven tot de catalogus hoger onderwijs.

De studiebegeleider vraagt aan de student het aankoopbewijs van de gedrukte versie en controleert het attest. Hij/zij plaatst de bestelling op naam van de student en doet ook de aanvragen.

Je kan op onze website de lijst met uitgevers raadplegen. In het hoger onderwijs worden vaak heel wat boeken gebruikt van buitenlandse uitgeverijen en die kunnen we niet altijd vastkrijgen.