Tutorlezen met Bouw!

Wil je een kind begeleiden bij het leren lezen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is het programma Bouw! iets voor jou.

Met dit programma kan je samen met je kind oefeningen maken om te leren lezen. Het programma geeft aan welke oefeningen je moet maken. Je maakt daarvoor een toets, daarna geeft het programma aan welke lessen je best kan maken. Ben je daarmee klaar? Dan maak je de toets opnieuw of ga je naar een volgende toets. Zo weet je telkens opnieuw wat de beste oefeningen zijn voor je kind.

Bij de oefeningen heeft het kind wel een coach nodig, iemand die de oefeningen samen met hem/haar maakt. Dit kan een ouder, grootouder, grote broer of zus, vrijwilliger... zijn. De coach geeft bv. aan of een woord juist gelezen was. Het programma geeft aan wat je als coach moet doen. Is een oefening niet duidelijk, dan kan je extra uitleg krijgen door op het vraagteken rechtsonder te klikken. Hierdoor kan je ook zonder professionele kennis je kind deskundig begeleiden.

Heb je wel een professionele achtergrond? Dan kan dit programma je nog steeds helpen om oefeningen te selecteren. Zo kan jij je aandacht richten op andere aspecten.

Specificaties:

  • Tool:
  • Besproken Leeftijd: basisonderwijs (6-9 jaar)
  • Diagnose: dyslexie, NLD, leerproblemen
  • Domein: lezen
  • Aard: praktisch

Terug naar bibliotheek

Gegevens