Lees voor

Aanbod

Ontdek wat ADIBib jou kan bieden

ADIBoeken

Zie je het boek dat op je schoolbank ligt? Dat boek hebben wij digitaal klaarstaan voor leerlingen met een beperking in de schriftelijke communicatie. Dus leerlingen die moeilijk kunnen lezen, spellen en/of schrijven.

Door een unieke samenwerking met alle educatieve uitgeverijen in Vlaanderen (GEWU) kan je bij ons je boek digitaal aanvragen. Maar wij hebben het nog beter gemaakt! Een ADIBoek is meer dan een PDF, want je krijgt extra functies die het gebruik in de klas eenvoudiger maken.

Wil je eerst een ADIBoek uitproberen? Download ons demoboek: het ADILeerwerkboek


LeesVoor! Vlaanderen

Door het project LeesVoor! Vlaanderen kan je gratis gebruik maken van één van vijf voorgeselecteerde voorleessoftware-pakketten. Wij hebben ze al voor je getest en goed nieuws: ze kunnen allemaal met ADIBoeken werken.

De 5 belangrijke functies die in elk pakket zitten zijn voorlezen, typen, in ADIBoeken werken, spellingcontrole gebruiken en een woordvoorspeller om alle teksten beter en sneller te kunnen verwerken.

Elke leerling met een lees- of schrijfprobleem heeft recht op een gratis licentie voor het lopende schooljaar. Je kan de licentie jaar na jaar verlengen tot de leerling afstudeert aan het middelbaar. De leerling ontvangt elk jaar een login en een wachtwoord waarmee hij/zij kan dat schooljaar kan inloggen.